Citeste

Somajul in Spania

By on October 17, 2013
somajul-in-spania

In Spania exista doua tipuri de somaj: indemnizatia de somaj si ajutorul suplimentar de somaj.

Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor care au lucrat mai mult de 360 de zile in ultimii sase ani. De acest tip de somaj pot beneficia persoanele care au ramas fara un loc de munca, independent de vointa lor, si se acorda de catre Directia Serviciului Public de Munca din cadrul Ministerului Muncii. Totusi, pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj, trebuie ca persoana respectiva sa fi contribuit la Asigurarile Sociale in fiecare luna, pe perioada in care a fost angajata. De aceasta indemnizatie de somaj pot beneficia si romanii din Spania care au autorizatie de rezidenta si de munca.

Ce trebuie sa faca un roman pentru a primi indemnizatia de somaj:

La 15 zile lucratoare de la terminarea lucrului sau incetarea contractului (exclus demisia), acesta trebuie sa isi depuna dosarul la Oficiul Fortelor de Munca si trebuie sa indeplineasca anumtie conditii:

  • Contribuirea la Asigurarile Sociale pentru o perioada de cel putin 360 de zile in ultimii sase ani
  • sa nu aiba varsta de pensionare
  • sa fie in situatie legala de somaj
  • sa fie afiliat la Asigurarile Sociale
  • sa semneze declaratii de cautare a unui loc de munca, de disponibilitate si acceptare

Ajutorul suplimentar de somaj se acorda persoanelor care au lucrat mai putin de 360 de zile in ultimii sase ani. Si in acest caz persoana care solicita acest ajutor trebuie sa indeplineasca anumite criterii si anume sa fie in situatie legala de somaj, sa fi cotizat la Asigurarile Sociale pentru cel putin trei luni si altele.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *