Citeste

Sistemul medical in Anglia

By on November 4, 2013
sistemul-medical-in-anglia

Sistemul medical in Anglia este diferit de majoritatea altor sisteme de acest fel din lume. Este considerat mult mai eficient, atat din punctul de vedere al costurilor, cat si al tratarii pacientilor.

Diferentele constau in gratuitate pentru toti pacientii (nu se impune plata unei asigurari) si structura sistemului care se bazeaza pe medicina de familie.

Sistemul medical in Anglia se numeste NHS sau Sistemul National de Sanatate si este finantat in totalitate de catre stat, motiv pentru care orice persoana are dreptul la asistenta medicala gratuita. Astfel, nu conteaza statutul social sau banii pe care ii are un pacient pentru ca sunt cu totii tratati in mod egal. Partea negativa este ca pentru o consultatie la medicul de familie poate sa dureze intre doua si sase saptamani. In cazul clinicilor private este posibil sa nu ai nevoie nici de programare.

Cum poate beneficia un roman de sistemul medical din Anglia:

  • Consultatia medicala la medicul de familie (GP – general practicioner) este gratuita pentru rezidentii Angliei. Acest lucru inseamna ca este destul sa fii inscris la un medic de familie.
  • Serviiul de urgente medicale – este gratuit pentru orice persoana, indiferent de statut. Sunt gratuite si anumite tratamente pentru boli infectioase sau transmisibile ca tuberculoza, holera, meningita, toxiinfectii alimentare sau gripa.
  • Tratamente in spitale specializate – acestea sunt gratuite pentru romani daca au lucrat legal in Anglia pentru cel putin 12 luni, daca lucreaza legal in Anglia si isi platesc taxele, daca sunt studenti de ce lputin sase luni.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *