Citeste

Self employed sau PFA in Anglia

By on November 5, 2013
self-employed-sau-pfa-in-anglia

Self employed in Anglia se refera la PFA sau persoana fizica autorizata si reprezinta singura modalitate de a lucra pe teritoriul tarii respective fara sa ai nevoie de acte suplimentare. O persoana care este self employed lucreaza pentru sine, ofera servicii clientilor, insa nu este angajat (nici temporar si nici permanent) al unei companii.

De ce acte ai nevoie pentru self employed sau PFA

  • Poti incepe efectiv activitatea
  • Trebuie sa aplici pentru NINO – national insurance numar – numar de asigurare nationala care este necesar cand solicitati beneficii sociale si pentru inregistrarea contributiilor sociale.
  • Trebuie sa te inregistrezi ca self employed la HMRC (dupa inregistrare, vei primi un numar unic de identificare pentru taxe UTR )

Pentru anumite activitati de self employed, cum este cea de electrician sau in domeniul constructiilor, s-ar putea sa aveti nevoie de autorizatii suplimentare sau de promovarea unui test de siguranta la locul de munca. Pentru mai multe informatii despre autorizatii si licente poti vizita Primaria localitatii in care te afli.

Plata taxelor ca self employed sau PFA in Anglia

Dupa inregistrarea la HRMC trebuie sa primesti o scrisoare cu data la care trebuie sa depui pentru taxa return (de regula in jurul lunii aprilie). Data limita de depunere este 31 octombrie sau pentru varianta online 31 ianuarie anul urmator. De obicei, datele cuprinse de formularul pentru tax return sunt completate de contabilul personal, care trebuie sa aiba toate datele, in unele cazuri si dovezi despre alte cheltuieli, intretinere, echipamente si venituri.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *