Citeste

Sederea legala a romanilor in Italia

By on November 4, 2013
sederea-legala-a-romanilor-in-italia

Un roman poate sta legal pe teritoriul Italiei ca turist pentru o perioada de maxim trei luni.

Daca acesta doreste sa stea mai mult de trei luni acesta trebuie sa se inregistreze la Registrul de evidenta a populatiei.

Pentru obtinerea unui permis de sedere in Italia, un roman trebuie sa aiba urmatoarele documente: fotografii si copii dupa un act de identitate valabil (pasaport sau act de identitate) si al codului fiscal, cat si acte specifice care pot varia in functie de motivul sederii. Acestea pot fi:

  • Sedere din motive de munca. In acest caz ai nevoie de acte care sa ateste existenta unui raport de munca. De exemplu, ai nevoie de o copie a contractului de munca, ultimul fluturas de salariu, chitanta care sa dovedeasca plata asigurarilor sociale si altele. In cazul inscrierii muncitorilor autonomi in registrul de evidenta a populatiei, este necesara prezentarea certificatului de inscriere la Camera de Comert sau a atestatului de platitor al taxei pe valoare adaugata. Muncitorii sezonieri in Italia se pot inscrie in registru pentru o perioada de un an.
  • In cazul in care sederea este pentru motive de studiu sau formare profesionala in Italia, romanul trebuie sa demonstreze ca are resurse financiare pentru a se intretine pe sine si, daca este cazul, familia sa.
  • In cazul in care te afli in intretinerea unei persoane care locuieste in Italia si nu ai drept autonom de sedere trebuie sa demonstrezi acest lucru. Pentru aceasta ai nevoie de carte de sedere pentru membru de familie al UE, cu valabilitate de cinci ani.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *