Citeste

Schimbarea permisului de conducere in Germania

By on October 16, 2013
schimbarea-permisului-de-conducere-in-germania-2

In cadrul statelor membre ale Uniunii Europene se foloseste un model standard pentru permisul de conducere, la care se adauga semne distinctive in functie de fiecare stat. Acest permis de conducere standard este recunoscut in cadrul Uniunii Europene. Totusi, in momentul in care domiciliezi intr-un stat diferit de cel natal, trebuie sa iti schimbi si permisul de conducere.

Schimbarea permisului de conducere in Germania trebuie efectuata dupa 185 de zile de sedere (perioada valabila pentru toate statele membre ale Uniunii Europene). Acest lucru poate fi realizat daca aveti deja drept de sedere si a trecut perioada de 185 de cand sunteti in tara. Pentru a va schimba permisul de conducere trebuie sa inaintati o cerere la Politia localitatii in care va aflati.

Schimbarea permisului de conducere este necesara doar daca aveti de gand sa ramaneti in Germania pentru o perioada mai indelungata de timp si daca in acest timp planuiti sa conduceti.

In cazul in care nu va schimbati permisul dupa cele 185 de zile de sedere in tara, riscati sa primiti amenzi, sa ramaneti fara permis o perioada de timp, cat si alte probleme de acest fel.

De ce acte aveti nevoie pentru schimbarea permisului de conducere in Germania:

  • Pasaport
  • Drept de sedere
  • Permisul de conducere vechi
  • O taxa de 24 de euro
  • Poza biometrica (se realizeaza pe loc)

Veti primi noul permis de conducere prin posta, in aproximativ sase saptamani.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *