Citeste

Programul de lucru in Danemarca

By on November 5, 2013
programul-de-lucru-in-danemarca

Danemarca este considerata tara cu cei mai relaxati muncitori si cei mai bine dispusi cetateni.

Daca te gandesti sa iti cauti un loc de munca in Danemarca trebuie sa stii ca romanii nu au nevoie de permis de munca in aceasta tara.

Care este programul de lucru in Danemarca

Program de lucru in Danemarca

In Danemarca se lucreaza in mod normal cate 37 de ore pe saptamana, impartite in cinci zile.

Orele de lucru sunt de obicei intre orele 6 si 18, de luni pana vineri, iar pauza de masa este de 30 de minute (pauza de masa este platita ca orele obisnuite de munca in sectorul public). In ceea ce priveste sectorul privat, orele de munca sunt stabilite de catre sindicate sau contracte individuale de munca. In Actul Danez al Mediului de Munca este specificat faptul ca angajatii au drept la minim 11 ore de odihna neintrerupta in fiecare zi si ca acestia au dreptul la minim o zi libera pe saptamana. Regulile nu sunt aplicabile insa in toate sectoarele de munca. In Danemarca, copiii cu varste intre 13 si 15 ani nu au voie sa lucreze mai mult de 12 ore pe saptamana.

Orele suplimentare in Danemarca

La orice loc de munca poate aparea nevoia orelor suplimentare. In Danemarca acestea pot fi inlocuite cu timp liber (se pot adauga la concediul anual) sau pot fi platite. Este important ca felul in care vor fi rasplatite orele de munca sa fie trecut si in contractul de munca.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *