Citeste

Pasii care trebuie urmati pentru stabilirea in Germania

By on April 11, 2013
pasii-care-trebuie-urmati-pentru-stabilirea-in-germania

Daca doresti sa te stabilesti in Germania pentru mai mult de trei luni, perioada legala ca turist, trebuie sa urmezi anumiti pasi:

  1. Trebuie sa obtii sau sa verifici valabilitatea pasaportului individual – de care ai nevoie pentru dreptul de sedere in Germania.
  2. In cel mult primele doua saptamani trebuie sa te inregistrezi la Biroul de evidenta a populatiei.
  3. Trebuie sa obtii un contract de inchiriere pentru locuinta, fie ca e de la o firma sau de la o persoana fizica.
  4. Trebuie sa inregistrezi contractul respectiv la Primarie si sa obtii notificarea stampilata (numita Anmeldung)
  5. Trebuie sa obtii o asigurare medicala valabila la una dintre societatile de asigurare.
  6. Trebuie sa obtii un loc de munca din partea unui angajator german.
  7. Trebuie sa obtii un permis de munca de la Z.A.V. Acesta poate dura intre 4 si 6 saptamani si implica o cerere pentru permis de munca UE si descrierea locului de munca, ambele completate de angajator, si pasaportul propriu individual al celui care face cererea pentru permis.
  8. Trebuie sa obtii dreptul de sedere de la Oficiul pentru straini. Pentru aceasta sunt necesare pasaportul, anmeldung (actul de la punctul 4), asigurarea medicala si cererea.

Acesti pasi sunt necesari ca un angajat roman sa se stabileasca in Germania si pentru a beneficia de drepturile unui angajat.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *