Citeste

Munca sezoniera Suedia 2014

By on October 16, 2013
munca-sezoniera-suedia-2014

Romanii pot accesa piata muncii din Suedia inca incepand din anul 2007, fara a avea restrictii.

In cazul in care te gandesti sa iti cauti un loc de munca pe perioada determinata sau pe o perioada mai scurta in 2014, trebuie sa cunosti anumite lucruri.

Un angajat detasat este o persoana care a fost trimisa de catre angajatorul sau pentru a lucra in alta tara pentru o perioada limitata de timp. Daca acea persoana a fost trimisa in Suedia, va fi acoperita de anumite prevederi ale legilor suedeze si de acordurile colective din timpul perioadei de angajare.

Cine este acoperit de aceste prevederi? Legea este valabila pentru toate persoanele care ajung in Suedia. Totusi, prevederile in ceea ce priveste permisul de resedinta si permisul de munca pot diferi, in functie de tara de origine.

Pentru munca sezoniera in Suedia in 2014 nu va trebui sa obtii un permis de sedere si un permis de munca, daca intentionezi sa stai pentru mai mult de trei luni in tara. Trebuie doar sa te prezinti la Agentia Suedeza pentru Imigranti si sa raportezi ca esti in tara pentru o perioada mai lunga de trei luni.

Trebuie sa stii ca in Suedia nu exista salar minim, acesta este decis in mai multe acorduri colective. Diferite ramuri pot avea diferite acorduri, care sunt decise de catre organizatiile care sunt responsabile pentru continutul acordurilor si a respectarii lor. Acest lucru se aplica si in cazul platii. Astfel, organizatiile sindicale sunt cele care negociaza cu angajatorii despre salarul minim care se crede ca este valid pentru o anumita ramura.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *