Citeste

Locuri de munca pentru romani in strainatate

By on March 5, 2013
locuri-de-munca-pentru-romani-in-strainatate

Anul acesta locurile de munca pentru romani in strainatate sunt mai diversificate prin diferite tari ale Europei.

Desi multe dintre aceste locuri de munca sunt in domeniul agriculturii, se pot gasi si posturi de ingineri mecanici si ingineri electrici, medici, translatori si altele.

De exemplu, pentru un post de inginer mecanic in Norvegia, candidatul trebuie sa fie licentiat sau sa detina un masterat in ingineri mecanica si aproximativ cinci ani experienta si, bineinteles, limba engleza. Acest loc de munca poate avea salar de pana la 110.000 de euro brut/an.

Un alt tip de loc de munca pentru romani in strainatate este cel de asistenti in sere, unde se cauta muncitori tineri, sa fii absolvit cel putin liceul, cu cunostinte bune de limba engleza si eventual experienta de munca practica. Postul respectiv implica si rezistenta la efort, iar detinerea unui carnet de conducere sau carnet de conducere al tractorului poate constitui avantaj. Salarul, desi nu foarte ridicat, este potrivit pentru cei care doresc sa studieze, sa munceasca sau sa traiasca in strainatate o perioada de timp.

In Danemarca, sunt disponibile locuri de munca pentru romani in ferme de cultivare a legumelor si de a fructelor de padure, sere de legume si livezi. In aceste locuri se pot cere studii in domeniu, cel putin liceu, iar veniturile cresc in functie de perioada lucrata si experienta.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *