Citeste

Locuri de munca pentru romani in Franta 2014

By on October 15, 2013
locuri-de-munca-pentru-romani-in-franta-2014

Inainte sa te pornesti spre Franta, asigura-te ca intelegi care este situatia ta legala. In functie de nationalitatea ta, s-ar putea sa ai nevoie de o viza, permis de sedere si/sau permis de munca.

Cetatenii Uniunii Europene nu au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Frantei. Totusi, romanii au nevoie de un permis de sedere, daca vor sa stea mai mult de trei luni in tara. Acest permis de sedere ii va oferi romanului respectiv posibilitatea angajarii si obtinerea unui permis de munca.

In 2014, vor fii mai multe locuri de munca pentru romani in Franta, potrivit unei decizii recente a Guvernului francez.

Pentru romani si bulgari vor fii disponibile pana la 291 de locuri de munca, in principal in sectoarele in care companiile franceze au probleme cu gasirea personalului local.

Printre locurile de munca disponibile se numara si coafura, reparatiile auto, transportul de mobilier, mentinerea spatiilor verzi si personal responsabil cu bucataria. Lista include si locuri de munca in domeniile bancare, financiare si IT. Aceste schimbari au fost anuntate de catre Guvernul francez, impreuna cu anularea unei taxe pentru angajatorii care ofereau de munca persoanelor de cetatenie romana si bulgara.

Pana la sfarsitul anului 2013, romanii mai au restrictii pe piata muncii din Franta. Ei trebuie sa lucreze intr-un domeniu acceptat si sa detina un permis de munca emis de autoritatile locale. In anul 2014, locurile de munca din Franta pentru romani ar trebui sa nu mai impuna restrictii.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *