Citeste

Locuri de munca disponibile pentru romani in Germania

By on April 13, 2013
locuri-de-munca-disponibile-pentru-romani-in-germania

In acest an, in Germania sunt disponibile locuri de munca pentru romani, majoritatea fiind posturi de munca sezoniera pentru muncitori necalificati, dar nu numai. Cele mai multe locuri de munca disponibile sunt in domeniul agriculturii, constructii, ingrijirea batranilor, insa si in domeniul ospitalier (de exemplu pentru posturile de barman, chelner, pizzar si altele).

Din cauza faptului ca Germania duce lipsa de specialisti in anumite domenii, sunt foarte multe locuri de munca disponibile in inginerie, vanzari etc. Din acest motiv, Germania si-a deschis granitele in ceea ce priveste angajarea persoanelor de alta cetatenie cu specializare facuta.

Totusi, locurile de munca cel mai rapid ocupate sunt cele sezoniere. Acestea presupun de regula disponibilitatea de efort fizic prelungit, mobilitate, cat si cunostinte ale limbii germane la nivel conversational. Acestea se realizeaza pe baza unor contracte de munca pe termen limitat – de obicei intre trei si sase luni, si se ofera remuneratie, cazare si, in unele locuri, masa asigurata.

Potrivit Hotararii de Guvern nr 363 din anul 2005, exista o intelegere intre Ministerul Muncii din Romania si Agentia Federala a Muncii din Germania, conform careia un roman poate fi angajat pe teritoriul Germaniei ca:

  • Lucrator sezonier pe o perioada de pana la patru luni pe durata unui an
  • Ajutor in parcurile de distractii pentru o perioada de pana la noua luni intr-un an
  • Ajutor casnic in gospodariile care contin persoane care au nevoie de ingrijiri speciale pe o durata de pana la trei ani


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *