Citeste

Locuri de munca au pair in Anglia

By on November 6, 2013
locuri-de-munca-au-pair-in-anglia

Au pair in Anglia este destinat tinerilor cu varste cuprinse intre 17 si 27 de ani si este un program de schimb cultural in care tinerii ajuta la treburile casnice sau cresterea copiilor in schimbul cazarii, meselor si bani de buzunar. Programul este de obicei de cate cinci ore pe zi, cinci zile pe saptamana.

Din 1 ianuarie 2007 cetatenii romani pot calatori in Anglia fara viza, insa nu poate lucra ca au pair fara a obtine in prealabil cardul de acces pentru muncitori cunoscut si ca Purple card – act care permite detinatorului activitatea ca au pair.

Cine poate lucra ca au pair in Anglia?

Pentru a putea lucra ca au pair trebuie sa indeplinesti anumite conditii si anume: sa ai varsta cuprinsa intre 17 si 27 de ani, sa nu fi casatorit, sa nu ai persoane dependente de tine, sa te afli in Anglia cu scopul de a aprofunda cunostintele de limba engleza, sa locuiesti cu o familie vorbitoare de limba engleza, sa ajuti familia respectiva cu treburi casnice sau cresterea copiilor.

Ce drepturi ai ca au pair in Anglia

  • Cel putin doua zile libere pe saptamana

  • Minim doua saptamani de vacanta platita pe an (in cazul in care plasamentul este pentru o perioada mai scurta, zilele de concediu se calculeaza proportional)
  • Zile libere de sarbatorile legale
  • Dreptul la propria camera
  • Daca trebuie sa folosesti masina familiei, trebuie sa fii inclus pe asigurarea detinatorului masinii, costurile fiind platite de familie


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *