Citeste

Inchirierea unei locuinte in Germania

By on April 14, 2013
inchirierea-unei-locuinte-in-germania

Ca in toate tarile, chiriile sunt mai scumpe in orasele mai mari si mai ieftine in cele mai mici si in zonele rurale; in zonele urbane, chiria pentru un apartament de 2 – 3 camere poate fii intre 500 – 1000 euro, la care se adauga cheltuielile utilitare. O alternativa temporara pentru inchirierea unei locuinte o reprezinta agentiile de cazare, care ofera locuinte pentru perioade mai scurte de timp contracost.

In Germania, numarul chiriasilor este mai ridicat decat al proprietarilor. Pentru ca multi proprietari au avut probleme cu chiriasii straini, acum si cetatenii romani trebuie sa prezinte diferite acte sau plati in avans pentru a inchiria o locuinta in Germania. Indiferent de modalitatea prin care ati gasit o locuinta, internet sau ziare locale, la finalizarea contractului de inchiriere cu proprietarul sau firma imobiliara va trebui sa prezentati contractul de munca, garantii, plati in avans sau alte acte.

De regula, chiria se plateste proprietarului lunar in avans. Acesta poate cere si un depozit – contravaloarea chiriei pe doua – trei luni, ca garantie, in cazul degradarii apartamentului sau a altor probleme care pot aparea intre timp. Un lucru foarte important pe care trebuie sa il retineti este ca agentiile imobiliare au costuri mult mai ridicate ca in Romania, fiind egale cu contravaloarea a doua chirii plus TVA.

Actele necesare pentru inregistrarea unui contract de inchiriere a unei locuinte in Germania dupa inchirierea sa sunt: actul de identitate, formularul de la institutia respectiva, contractul de inchiriere a locuintei si daca este cazul certificatul de casatorie si actele de identitate ale copiilor.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *