Citeste

Inchiriere apartament in Spania

By on October 16, 2013
inchiriere-apartament-in-spania

De ce sa inchiriezi un apartament in Spania?

Pentru a putea legal sa inchiriezi un apartament in Spania, trebuie sa ai si o resedinta (in cazul in care nu este oferita de firma angajatoare). Astfel, persoana care inchiriaza locuinta va putea in urma contractului de inchierere (denumit in spaniola contrato de alquiler de vivienda) sa demonstreze ca are o resedinta si va usura procesul de eliberare al permisului de sedere.

Cine poate inchiria un apartament in Spania?

Orice persoana cu varsta de peste 18 ani, cat si minorii de peste 16 ani care nu mai sunt sub

tutela parintilor (emancipati).

Ce trebuie sa cuprinda un contract de inchierere al unei locuinte?

  • Partile contractante. Ca si in cazul contractelor de inchiriere din Romania, trebuie specificate persoanele care incheie contractul respectiv, cu datele de pe cardul de identitate. Trebuie sa ai grija ca persoana care inchiriaza sa aiba titlul de proprietar. In cazul in care doresti sa inchiriezi locuinta pentru o terta persoana, acest lucru trebuie specificat.
  • Obiectul contractului de inchiriere. Acest lucru inseamna ca trebuie mentionat tipul imobilului si adresa completa a acestuia.
  • Durata contractului de inchiriere. Chiar daca durata contractului de inchiriere nu este o perioada fixa, de exemplu este de doi ani si trei luni, acest lucru trebuie mentionat. De asemenea, trebuie mentionat o perioada de preaviz in cazul in care una din partile contractante doreste sa renunte.
  • Valoarea chiriei si modalitatea de plata. In anumite cazuri, trebuie sa ceri proprietarului dovada platii (un fel de chitanta) pentru a evita plata aceleiasi chirii de mai multe ori.
  • Inventarul bunurilor si starea locuintei din momentul incheierii contractului.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *