Citeste

Drepturile unui angajat roman in Germania

By on April 16, 2013
drepturile-unui-angajat-roman-in-germania

Persoanele de nationalitate romana angajate cu contract de munca in Germania trebuie sa fie constiente ca au aceleasi drepturi si obligatii ca alti angajati in tara respectiva.

Drepturile angajatilor romani in Germania sunt stabilite in legislatia muncii si a asigurarilor sociale din Germania, care impli ca remuneratiile si anumite conditii de lucru conform contractului de munca.

Printre cele mai importante drepturi ale unui angajat roman in Germania sunt incluse dreptul la concendiu anual, dreptul la zile libere, timpul de lucru:

  1. Angajatii romani au dreptul la un concediu anual de odihna. Perioada minima de timp pentru concediul anual de odihna este de 24 de zile lucratoare, in cazul unui contract de munca de minim un an.
  2. In cazul anumitor evenimente familiale, de exemplu nasterea unui copil, deces, casatorie sau altele evenimente de acest fel, angajatul roman are dreptul la un anumit numar de zile libere.
  3. Ca angajat roman beneficiati de dreptul la zile libere declarate prin legea sarbatorilor publice. Acestea sunt diferite de cele de la romani si anume: 1 ianuarie, prima zi de Sarbatorile Pascale, de Rusalii, prima si a doua zi de Craciun si 3 octombrie care este Ziua Unificarii. Acestea sunt sarbatorile nationale, pe langa care se mai pot introduce si sarbatorile locale, care depind de la land la land.
  4. Durata maxima a unei zile de lucru nu are voie sa depaseasca zece ore. Intre perioadele de lucru trebuie sa existe o intrerupere de cel putin 11 ore. In plus, in ziua de sambata, durata maxima permisa de lucru este de opt ore.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *