Citeste

Drept de resedinta si de munca in Spania pentru romani

By on October 21, 2013
drept-de-resedinta-si-de-munca-in-spania-pentru-romani

Daca un roman viziteaza Spania doar pentru trei luni, acesta nu are nevoie decat de un act de identitate sau un pasaport. Daca romanul are de gand sa stea in Spania pentru mai mult de trei luni, acesta trebuie sa solicite drept de resedinta si de munca numit si certificat de cetatean comunitar. Acest act nu tine loc de act de identitate.

Exista doua tipuri de rezidenta: temporara si permanenta. Cea temporara se refera la autorizarea cetateniei pentru o perioada intre trei luni si cinci ani, iar cea permanenta este pentru cetatenii romani care au locuit legal pentru o perioada neintrerupta de minim cinci ani pe teritoriul Spaniei.

Dreptul de resedinta si munca pentru romani in Spania

  1. In primul rand, ai nevoie de un NIE – Numar de Identificare a Strainilor sau Numero de Idendidad de Extranjeros – un numar personal, unic si exclusiv pentru fiecare persoana.
  2. Certificatul de Cetatean Comunitar care se solicita personal de persoanele care doresc sa stea mai mult de trei luni pe teritoriul tarii. Cererea pentru obtinerea certificatului se depune la Biroul pentru straini. Actele necesare sunt cererea completata in dublu exemplar, pasaport sau carte de identitate – in original si copie, si achitarea unei taxe. La ridicarea certificatului ai nevoie de copia cererii, adeverinta de plata si un act de identitate. Valabilitatea certificatului de cetatean comunitar este de cinci ani, asemeni altor documente de identitate ale spaniolilor, perioada dupa care acesta trebuie preschimbat.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *