Citeste

Divortul in Spania

By on October 22, 2013
divortul-in-spania

Trebuie sa stii ca in Spania exista doua tipuri de divort: prin comun acord si divort controversial (in cazul in care exista diferente si neintelegeri intre parti).

In plus, este sa bine sa cunoscti situatiile in care se poate afla un cetatean roman in cazul unui divort in Spania:

  • Persoane de nationalitate romana si casatorite in Romania. In acest caz, persoanele respective trebuie ca divortul sa fie de comun acord sau ca ambele parti sa aiba resedinta in Spania. Se vor folosi legile Romaniei si este necesara traducerea actelor in limba spaniola.
  • Persoane de nationalitate romana si casatorite in Spania. In acest caz cele doua parti pot obtine divortul in Spania, cat si in Romania (ceea ce implica inscrierea certificatului de casatorie in Registrul Civil Roman).
  • O persoana de nationalitate romana si o persoana de nationalitate diferita de cea spaniola, dar casatorite in Spania. Acest caz este mai complicat si poate implica pierderea dreptului de resedinta si de munca in Spania a persoanei non-comunitare, poate avea consecinte asupra regimului de vizita (in cazul in care sunt implicati copii minori), plata pensiei alimentare.
  • O persoana de nationalitate romana, o persoana de nationalitate spaniola, casatorite in Spania. In acest caz de divort in Spania se vor tine cont de legile ambelor tari.
  • Alte situatii

In toate cazurile de divort mentionate anterior, sentinta data trebuie recunoscuta de catre Tribunalul din Romania. In cazul in care exista bunuri comune si in Romania si in Spania, se aplica partajarea acestora in functie de legile tarii in care se afla.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *