Citeste

De ce iti trebuie Blue Card sa lucrezi ca roman in Anglia

By on November 7, 2013
de-ce-iti-trebuie-blue-card-sa-lucrezi-ca-roman-in-anglia

Cetatenii romani au restrictii pe piata muncii in Anglia si au nevoie de permis de munca pentru a putea lucra legal. Blue Card se poate obtine de catre cetatenii romani si le ofera acestora drept de munca. Acest card se mai numeste Blue Registration Certificate si pentru a-l primi cetateanul roman trebuie sa aplice la Home Office adica Ministerul de Interne al tarii. Mai pe scurt, acest document dovedeste ca ai drept de munca, fara restrictii, in Anglia.

Cum poti obtine Blue Card ca roman in Anglia

  • Trebuie sa completezi un formular BR-1 (special pentru cetateni romani si bulgari). Poate fii gasit pe site-ul oficial al Home Office.

Cine poate aplica pentru a obtine Blue Card:

  • Orice persoana care a lucrat legal in Anglia pentru cel putin 12 luni (si ca au-pair sau ca student care poseda Yellow Card)
  • O persoana care este dependent (sot/sotie sau copil) de o persoana care poseda Yellow Card. Ce inseamna acest lucru? Daca o persoana este dependenta de sotul/sotia sa care poseda Yellow Card, atunci sotul/sotia si copiii pot aplica pentru Blue Card – actul care iti da drept de munca in Anglia.

Un lucru important de tinut minte este ca pentru a putea aplica pentru Blue Card trebuie sa fii lucrat legal in Anglia pentru cel putin 12 luni si sa fii posesor de Work permit. In cazul in care acele luni le-ai lucrat ca self-employed (lucrezi pentru afacerea ta), nu poti aplica pentru Blue Card.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *