Citeste

Cursul de integrare pentru angajatii romani in Germania

By on April 20, 2013
cursul-de-integrare-pentru-angajatii-romani-in-germania

Cursul de integrare este pentru cetatenii straini care traiesc de mai mult timp in Germania, care doresc un drept de sedere nelimitat in Germania sau care doresc sa obtina mai usor cetatenia dubla romano – germana.

Cine poate aplica pentru cursul de integrare si in ce consta acesta

Cursul de integrare pentru angajatii romani a fost creat pentru persoanele care nu au suficiente cunostinte de limba si de cultura germana si consta intr-un curs de limba si un curd de orientare.

Este impartit in doua parti, prima jumatate a sa fiind un curd de baza al limbii, iar a doua jumatate un curs avansat care aprofundeaza cunostintele. Pe langa vocabular, veti invata cum sa comunicati cu persoanele din jur, atat la nivel familial, cat si informal.

In plus, partea de orientare a cursului va invata despre cultura si istoria tarii, societate si viata in general in Germania. Inainte de inceperea cursului, se va organiza un test pentru a evalua cunostintele fiecarui individ si pentru a-l incadra intr-un grup potrivit gradului sau de cunostinte.

Angajatii romani care urmeaza cursul de integrare si il promoveaza au sanse mult mai ridicate pentru gasirea/schimbarea unui loc de munca, pentru obtinerea unui drept de sedere pe perioada limitata, pentru obtinerea cetateniei, insa face si viata in Germania mult mai usoara.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *