Citeste

Cumpararea unei locuinte in Germania

By on March 5, 2013
cumpararea-unei-locuinte-in-germania

De la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana in 2007, cetatenii romani au dreptul de a cumpara locuinte si terenuri in Germania.

Ca in cazul Romaniei, autentificarea cumpararii se realizeaza la un notar public, dupa ce acesta a verificat cartea funciara si celelalte acte necesare.

In cazul in care nu cunosti bine limba germana, este indicat sa folosesti serviciile unui translator sau a unui specialist imobiliar pentru a intelege in totalitate ceea ce presupune contractul de vanzare – cumparare.

Cumpararea unei locuinte in Germania nu prezinta costuri atat de ridicate ca in Romania, luand in considerare faptul ca pretul unui metru patrat in Germania este egal sau mai mic decat salariul mediu, spre deosebire de Romania, unde este dublu. Pretul unei locuinte in Germania este in functie de localizare si suprafata.

De exemplu, in Stuttgart, un apartament nou, construit ecologic si cu consum redus de energie, este de aproximativ 2100 euro pe metru patrat. Apartamentele sunt spatioase: cele de doua camere au 70 mp, trei camere 90 mp si patru camere au peste 100 mp. Tot in aceasta ordine de idei, locuintele de la periferia orasului sau din zonele rurale, locuintele mai vechi, sunt mult mai ieftine decat cele din zone urbane centrale.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *