Citeste

Cum si de ce se schimba permisul de conducere in Germania

By on April 21, 2013
cum-si-de-ce-se-schimba-permisul-de-conducere-in-germania

Statele membre ale Uniunii Europene folosesc modele standard pentru permisele de conducere, iar fiecare stat isi adauga anumite semne proprii distinctive.

Permisul de conducere este recunoscut de fiecare stat membru al Uniunii Europene.

In ciuda acestui lucru, in momentul in care ai resedinta intr-un stat diferit de cel natal trebuie sa iti schimbi si permisul de conducere. Astfel, si in Germania, la 185 de zile de sedere, permisul de conducere trebuie schimbat.

Schimbarea permisului de conducere in Germania trebuie realizata daca aveti drept de sedere pentru o perioada mai lunga si au trecut deja 185 de zile de cand locuiti acolo. Trebuie sa va prezentati la Politie unde cereti schimbarea permisului de conducere.

Actele necesare pentru schimbarea permisului de conducere in Germania sunt: pasaportul, dreptul de sedere, vechiul permis, o taxa de 24 de euro si o poza biometrica (aceasta se face pe loc). Permisul de conducere nou va fi trimis prin posta in aproximativ sase saptamani.

De ce este necesara schimbarea permisului de conducere

In cazul in care planuiti sa ramaneti in Germania pentru mai mult timp si daca veti dori sa conduceti, schimbarea permisului este necesara pentru a evita posibilele amenzi, lipsirea dreptului de conducere pe o perioada de timp si alte astfel de probleme.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *