Citeste

Cum se poate obtine cetatenia germana prin nastere

By on April 22, 2013
cum-se-poate-obtine-cetatenia-germana-prin-nastere

Cetatenia germana prin nastere se numeste si cetatenie prin naturalizare.

Exista anumite cazuri in care se poate obtine cetatenia germana prin nastere si anume:

  1. In cazul in care un copil s-a nascut pe teritoriul Germaniei de catre parinti romani, acest copil poate obtine cetatenie dubla, adica si germana si romana, pana la majorat. Copilului i se acorda ambele cetatenii pentru ca la nastere nu poate decide pentru sine. La majorat acesta poate alege din trei variante posibile: poate pastra doar cetatenia germana, poate pastra doar cetatenia romana sau le poate pastra pe ambele. In cazul in care copilul doreste sa isi mentina cetatenia germana, va trebui sa aplice pentru aceasta asemenea celor care doresc cetatenia prin naturalizare.
  2. Copilul nascut pe teritoriul Germaniei, cu mama romana si tata german, insa nu casatoriti, va fi cetatean roman. Copilul poate obtine cetatenia germana, daca acesta va fi recunoscut de tata sau daca parintii acestuia se casatoresc legal.
  3. Un copil de pana la 18 ani, care este adoptat de un cetatean german, obtine automat cetatenia germana.
  4. Copilul cu cel putin un parinte german este si el cetatean german. Daca acest copil s-a nascut pe teritoriul Romaniei, el trebuie inregistrat de parinte in Germania in maxim 12 luni de la nastere.
  5. Copilul nascut din parinti romani, care, insa, au permis de sedere permanenta, va obtine ambele cetatenii pana la varsta majoratului.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *