Citeste

Cum sa iti cauti un loc de munca in Suedia

By on October 15, 2013
cum-sa-iti-cauti-un-loc-de-munca-in-suedia

Persoanele care isi cauta un loc de munca in Suedia au drept de sedere in tara pentru o perioada de trei luni. In aceasta perioada de timp trebuie sa va gasiti un loc de munca pentru ca altfel dreptul de sedere in tara expira.

Persoanele care isi cauta loc de munca in Suedia si au drept la asigurarile de somaj, pot sa isi primeasca ajutorul de somaj in timp ce isi cauta un loc de munca in alta tara care face parte din Uniunea Europeana. Persoanele angajate si care sunt si cetateni ai Uniunii Europene trebuie ca in termen de trei luni de la intrarea in Suedia sa isi depuna actele pentru dreptul de sedere. Acest lucru este valabil si in cazul persoanelor angajate, dar care nu sunt cetateni ai Uniunii Europene, dar care au statutul de rezident pe o perioada lunga in alta tara a Uniunii.

Cum sa iti cauti un loc de munca in Suedia?

  • Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca denumita Arbetsformedlingen. Acest lucru se poate face personal sau pe site-ul agentiei. In cazul in care aveti deja un cod numeric personal numit personnummer sau un numar de inregistrare provizoriu numit samordningsnummer Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca va poate ajuta si in alt fel.
  • O modalitate comuna de cautare a unui loc de munca in Suedia este si cu ajutorul unei scrisori personale si un curriculum vitae (CV). In Suedia, anunturile si reclamele afisate in vitrine nu se prea utilizeaza.

Pentru ca angajatorii sa va poata contacta este absolut necesar sa aveti un telefon mobil si un numar accesabil, de preferabil al tarii in care va aflati.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *