Citeste

Cum sa cauti un loc de munca in Germania

By on April 25, 2013
cum-sa-cauti-un-loc-de-munca-in-germania

Dupa ce te-ai decis ca vrei un loc nou de munca sau dupa ce te-ai decis ca doresti un loc de munca in Germania, trebuie sa incepi sa cauti locul respectiv.

Exista mai multe modalitati de gasire a unui loc de munca in Germania:

  1. Cel mai des utilizata modalitate de cautare a unui loc de munca in Germania este prin intermediul internetului. Exista foarte multe pagini de internet ca publica anunturi cu locuri de munca disponibile, atat in limba germana cat si in limba romana. Unul dintre site-urile recomandate este cel al Uniunii Europene pentru ocuparea fortei de munca, numit Eures. Functioneaza asemenea altor site-uri de specialitate si anume prin crearea unui cont si crearea unui curricullum vitae, care sa cuprinda informatii necesare pentru un angajator. Pe langa aceasta, Eures foloseste si consilieri care au scopul de a indruma persoanele care isi cauta loc de munca in Germania.
  2. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca prezinta ocazional locuri de munca pentru romani in Germania.
  3. Cea mai veche metoda de a cauta locuri de munca in Germania si in strainatate in general este prin intermediul cunostintelor.
  4. Daca te afli deja in Germania si te-ai decis sa ramai, poti cauta un loc de munca in Germania cu ajutorul ziarelor locale si a revistelor care publica anunturi cu locuri de munca. In acest caz, este necesara cunosterea limbii germane la un anumite nivel.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *