Citeste

Cum poti obtine drept de munca in Anglia

By on November 9, 2013
cum-poti-obtine-drept-de-munca-in-anglia

In Anglia, romanii nu au drept automat de munca. Pentru a obtine drept de munca in Anglia, un cetatean roman trebuie sa primeasca aprobarea din partea Ministerului de Interne numit Home Office.

Ce sunt Work Permit si Purple Card pentru dreptul de munca in Anglia

Work Permit-ul se ofera acelor persoane care au o meserie calificata, de exemplu: profesori, doctori, ingineri, oameni de stiinta. Totusi, tu nu poti aplica personal pentru acest act, trebuie sa existe o institutie sau o firma care sa aplice pentru tine. In plus, daca ti-ai gasit locul de munca prin intermediul unei agentii de recrutare sau o firma, acestia nu pot aplica pentru work permit, doar angajatorii direct.

Dupa ce ai obtinut Work Permit-ul, trebuie sa faci cerere pentru Purple Card – un act care dovedeste ca ai drept de munca in Anglia si ca esti posesorul unui Work Permit. Numai dupa ce ai obtinut work permit-ul poti aplica personal pentru Purple Card. Acest card se mai numeste si Accesion worker card – card de acces pentru muncitori.

Romanii au nevoie de Blue Card pentru a putea lucra fara restrictii in Anglia. Un posesor de Blue Card poate sa se angajeze oriunde, fara restrictii, ca orice cetatean britanic. Poti obtine acest Blue Card daca esti posesorul Yellow Card care se acorda romanilor care sunt studenti sau angajati pe cont propriu in Anglia. Un alt lucru important este ca dupa o perioada de 12 luni lucrate prin intermediul Work permit-ului, poti aplica pentru Blue Card.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *