Citeste

Cum poate un roman sa lucreze fara permis de munca in Germania

By on October 19, 2013
cum-poate-un-roman-sa-lucreze-fara-permis-de-munca-in-germania

In momentul in care Romania a intrat in Uniunea Europeana, cetatenii romani au castigat dreptul de libera circulatie in toate statele membre. Totusi, in unele tari, cum e si Germania, romanii mai au nevoie de permis de munca pana in 1 ianuarie 2014. Insa nu toti romanii au nevoie de permis de munca in Germania. De exemplu, romanii casatoriti cu cetateni ai Uniunii Europene nu au nevoie de acest permis, daca partenerii sunt de alta cetatenie decat cea romana sau bulgara.

Romanii pot lucra in Germania fara permis de munca daca:

  • Au locuit in Germania pentru cel putin un an si au avut permis de munca inainte de 1 ianuarie 2007
  • Au locuit in Germania inainte de 1 ianuarie 2007 si este sot/sotie/persoana in intretinerea unui cetatean UE, care nu are nevoie de permis de munca
  • Romani care desfasoara activitati independente in Germania
  • Au intrat in Germania dupa 1 ianuarie 2007 si sunt sot/sotie, persoana aflata in intretinerea unui cetatean UE.

Romanii pot lucra liber in Germania, fara permis de munca, incepand cu 1 ianuarie 2014 pentru ca in ultima zi a anului 2013 se vor ridica restrictiile pentru forta de munca pe piata germana, impuse cetatenilor romani si bulgari. Pana atunci, romanii pot solicita locuri de munca in Germania, cu conditia ca ei sa detina un permis de munca eliberat de Agentia Federala a Muncii. In plus, cei care au lucrat legal in Germania pentru cel putin un an au drept de permis de munca UE, acordat fara restrictii si pe timp nelimitat.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *