Citeste

Chirie Germania

By on October 20, 2013
chirie-germania

Pentru a primi drept de sedere si permis de munca trebuie sa demonstrezi cumva ca ai un domiciliu stabil in tara. Cea mai simpla metoda este cautarea unei chirii in Germania.

Bineinteles, pretul chiriilor variaza in functie de localizarea si tipul locuintei. In orasele mai mari, chiriile sunt mai scumpe si mai ieftine in orasele mici si in zonele rurale. Exista si alternative temporare pentru inchiriere si anume agentiile de cazare – acestea ofera locuinte pentru perioade mai scurte de timp, contracost.

Multi proprietari au avut probleme cu chiriasii straini, motiv pentru care acestia trebuie sa prezinte diferite acte sau plati in avans pentru a putea inchiria o locuinta in Germania. Un roman poate sa caute o chirie in Germania prin intermediul anunturilor din presa locala, internet sau agentii specializate. Indiferent de modalitatea prin care a fost gasita chiria, la finalizarea contractului de inchiriere solicitantul va trebui sa prezinte contarctul de munca, o garantie, plata in avans sau alte acte. In cazul in care locuinta a fost gasita prin intermediul unei agentii imobiliare, trebuie sa va pregatiti pentru plata comisionului (au costuri mult mai ridicate decat in Romania), care poate fi egala cu contravalorea a doua chirii si TVA-ul.

De obicei, in Germania se plateste in avans chiria, in fiecare luna. Proprietarul poate cere si un depozit care poate insemna contravaloarea chiriei pe doua – trei luni, fie ca garantie, fie in cazul degradarii apartamentului sau a altor probleme care pot aparea in timp.

Pentru inregistrarea actului de inchiriere a unei locuinte in Germania sunt necesare un act de identitate, contractul de inchiriere, formularul de la institutia respectiva, cat si certificat de casatorie si actele de identitate ale copiilor (daca este cazul).


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *