Citeste

Ce trebuie sa faca un roman ca sa se stabileasca in Germania

By on October 22, 2013
ce-trebuie-sa-faca-un-roman-ca-sa-se-stabileasca-in-germania

In cazul in care un roman vrea sa se stabileasca in Germania pentru o perioada mai lunga de trei luni (perioada de sedere maxima a unui turist intr-o tara din UE), trebuie sa faci anumite lucruri.

In primul rand, cetateanul roman trebuie sa obtina dreptul de sedere in tara, pentru care ai nevoie de pasaport individual si valabil. Astfel, in aproximativ doua saptamani de la intrarea in tara trebuie sa te inregistrezi la Biroul de Evidenta a Populatiei. Dreptul de sedere se poate obtine de la Oficiul pentru straini. Actele necesare implica pasaportul, contarctul de inchiriere inregistrare, asigurare medicala si cerere completata.

In al doilea rand, trebuie ca romanul sa detina o dovada de domiciliu, fie ca e vorba de o chirie – persoana fizica sau firma, fie ca proprietate proprie, fie o dovada scrisa de la persoana care detine locuinta in care locuieste. In cazul in care ai un contract de inchiriere, acesta trebuie inregistrat la Primarie si obtinuta notificarea stampilata.

Pentru stabilirea unui roman in Germania acesta trebuie sa obtina o asigurare medicala valabila de la una dintre societatile de asigurare. Dupa gasirea unui loc de munca, trebuie sa obtii un permis de munca de la Z.A.V. Obtinerea permisului de munca poate dura intre patru si sase saptamani, iar cererea trebuie sa includa o cerere pentru permis de munca UE, descrierea locului de munca, cat si pasaportul persoanei care face cererea.

Pentru ca un roman sa beneficieze de drepturile unui angajat in Germania, el trebuie sa parcurga acesti pasi.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *