Citeste

Ce taxe plateste un angajat roman in Suedia

By on October 19, 2013
ce-taxe-plateste-un-angajat-roman-in-suedia

Aici poti afla ce este valid pentru tine cand vine vorba de platirea taxelor in Suedia. Agentia Suedeza de Impozite este autoritatea care este responsabila cu taxele si impoziitele.

Ce taxe plateste un angajat roman in Suedia si in ce situatii:

  • Daca lucrezi pentru cel putin sase luni in Suedia, trebuie sa platesti un impozit special pe venit numit SINK si poate fi de pana la 25 % din valorea venitului. Dupa sase luni angajatul este considerat ca fiind rezident al Suediei si plateste impozit conform prevederilor normale care privesc statul si impozitul pe venit municipal. Tot acesta este si cazul pentru perioade repetate de rezidenta in Suedia.
  • Contributii de asigurari sociale, platite fie de catre angajator, fie de catre angajat. Contributiile angajatorului sunt achitate de catre acesta pentru angajatii sai si sunt ajustate in functie de salarii si beneficii. Contributiile individuale trebuie achitate de antreprenorii individuali.
  • Asigurare sociala. Daca apartii de sistemul de asigurare sociala a altei tari si lucrezi doar temporar in Suedia atunci nu esti acoperit de catre sistemul de asigurari sociale suedeze.

Prevederile sunt astfel create pentru ca o persoana sa nu fie asigurata simultan in doua sau mai multe tari. Sistemul suedez de asigurari include mai multe tipuri de beneficii, in functie de locul unde esti rezident si de munca ta. Acestea pot include orice tip de pierdere de venit, de exemplu alocatia parintilor sau beneficii pentru perioada de boala.

Poti sa profiti de pe urma beneficiilor daca ai locuit in Suedia pentru un an sau mai mult.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *