Citeste

Ce drepturi are un angajat roman in Germania

By on March 5, 2013
ce-drepturi-are-un-angajat-roman-in-germania

Indiferent de tara in care lucreaza, un angajat trebuie sa isi cunoasca drepturile si obligatiile.

In cazul in care locul de munca este in Germania, trebuie sa stii ca ai aceleasi drepturi si obligatii pe care le au si alti cetateni europeni angajati pe teritoriul Germaniei.

Astfel, drepturile unui angajat roman in Germania includ remuneratiile, conditii de lucru stabilite de contractul de munca si prevederile legale prezentate in legislatia muncii si a asigurarilor sociale din Germania:

  1. Timpul de lucru. Durata maxima a unei zile de munca nu are voie sa depaseasca zece ore, dupa care trebuie sa urmeze o intrerupere de cel putin 11 ore. In ziua de sambata, durata maxima de lucru permisa este de opt ore.
  2. Fiecare angajat roman are dreptul la un concediu anual de odihna. Durata minima de concediu de odihna pe an este de 24 de zile lucratoare.
  3. In cazul evenimentelor familiale, ca nasterea copilului, casatorie, deces sau altele, aveti dreptul la zile libere.
  4. Ca angajat roman beneficiati de dreptul la zile libere declarate prin legea sarbatorilor publice. Acestea sunt 1 ianuarie, prima zi de Sarbatorile Pascale, de Rusalii, prima si a doua zi de Craciun si 3 octombrie care este Ziua Unificarii. Acestea sunt sarbatorile nationale, pe langa care se mai pot introduce si sarbatorile locale, care depind de la land la land.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *