Citeste

Ce drepturi are un angajat roman in Germania

By on October 24, 2013
ce-drepturi-are-un-angajat-roman-in-germania-2

Ca lucrator in Germania, un roman trebuie sa beneficieze de aceleasi drepturi si obligatii de care beneficiaza si alti angajati in tara respectiva.

Aceste drepturi si obligatii sunt reglementate de catre legislatia muncii si a asigurarilor sociale, in cadrul carora sunt stabilite conditiile de munca si remuneratiile.

Drepturile unui angajat roman in Germania includ dreptul la zile libere, dreptul la concediu anual si timpul de lucru:

  • Dreptul la zile libere este valabil si pentru angajatii romani din Germania, zile libere declarate prin legea sarbatorilor publice. Zilele libere sunt diferite de cele din Romania: 1 ianuarie, prima zi a Sarbatorilor Pascale, prima zi a Rusaliilor, prima si a doua zi de Craciun, cat si 3 Octombrie care semnifica Ziua Unificarii. Acestea reprezinta sarbatorile nationale, pe langa care se adauga si sarbatorile locale.
  • Evenimentele din cadrul familiei apropiate, de exemplu nastere, deces, casatorie sau alte evenimente de acest fel, implica si acestea dreptul la un anumit numar de zile libere.
  • Concediul anual de odihna este un alt drept pe care il au angajatii romani in Germania. In cazul in care contractul de munca este pentru cel putin un an de zile, perioada concediului de odihna este de minim 24 de zile lucratoare.
  • Un alt lucru important de stiut in cazul in care sunteti angajat roman in Germania este ca durata maxima a unei zile de lucru este de 10 ore deoarece intre perioadele de munca trebuie sa existe o intrerupere de minim 11 ore.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *