Citeste

Cazuri in care se poate obtine cetatenia germana prin nastere

By on March 5, 2013
cazuri-in-care-se-poate-obtine-cetatenia-germana-prin-nastere

Exista anumite cazuri in care se poate cetatenia germana prin nastere si anume:

  1. Copii nascuti pe teriroriul Germaniei de catre parinti romani pot obtine si cetatenia germana si cea romana pana la majorat. Pentru ca la nastere, copilul nu poate decide pentru sine, i se acorda ambele cetatenii, iar la majorat poate alege din trei variante posibile: poate pastra ambele cetatenii, cea romana sau doar cea germana. In cazul in care doreste sa isi mentina germana, va trebui sa aplice pentru cetatenie asemenea celor care doresc cetatenia prin naturalizare.
  2. In cazul in care un copil este nascut pe teritoriul Germaniei de catre o mama de origine romana si un tata german, cuplu necasatorit, acesta va fi cetatean roman. Pentru a obtine cetatenia germana, acesta va trebui sa fie recunoscut patern sau va trebui ca parintii copilului sa se casatoreasca.
  3. Copilul de pana la 18 ani, adoptat de un cetatean german, obtine automat cetatenia respectiva.
  4. Copilul cu un parinte german obtine si el cetatenia. In cazul in care acesta s-a nascut pe teritoriul Romaniei, parintele trebuie sa il inregistreze in Germania in maxim 12 luni de la nastere.
  5. In cazul in care parintii copilului sunt romani, insa au permis de sedere permanenta, copilul va obtine ambele cetatenii pana la varsta majoratului, cand va trebui sa aleaga intre cele variante mentionate mai sus.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *