Citeste

Cat costa traiul in Danemarca

By on November 8, 2013
cat-costa-traiul-in-danemarca

Danemarca este printre putinele tari membre ale Uniunii Europene care nu a impus romanilor restrictii de a lucra in tara respectiva. Pentru ca mai mult de 75 % din persoanele care lucreaza este inscrisa in sindicate, acestea lucreaza mereu impreuna cu autoritatile cand vine vorba modificarilor legislative. Acesta este unul dintre motivele pentru care multi romani vor locuri de munca in Danemarca. Insa inainte de a te muta, trebuie sa stii anumite lucruri.

Salarul in Danemarca

Aici nu exista un salar minim pe economie, ci salarii minime pe ramuri de activitate. Totusi, nu este foarte probabil ca un muncitor sa castige mai putin de 100 de coroane pe ora, echivalentul a 13.3 euro pe ora.

Chiria in Danemarca

Din cauza pretulurilor mari al chiriilor, se obisnuieste ca danezii sa imparta o chirie cu cineva.

Pretul chiriei unui apartament de o camera poate incepe de la 260 de euro, la care se adauga si utilitatile. La aceste cheltuieli se poate adauga o garantie de catre proprietar care poate fi reprezenta echivalentul a trei luni de chirie in avans. In majoritatea cazurilor se incheie un contract scris de inchiriere.

Ce preturi sunt in Danemarca

Daca esti sofer, trebuie sa stii ca pretul benzinei este de aproximativ 1.6 euro un litru, iar motorina aproximativ 1.5 euro, preturi care variaza in functie de cotatiile internationale ale barilului de petrol. Cateva preturi minime pentru alimente sunt: 0.8 euro laptele, 15 oua – 2.60 euro, 2.6 euro un pate, un euro un kilogram de mere, pasta de dinti 5 euro, bere la 0.33 ml – 0.6 euro.


Ultimele Cautari:

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *