Citeste

Cat costa traiul in Anglia

By on November 12, 2013
cat-costa-traiul-in-anglia

Ca in orice tara, costurile traiului in Anglia difera de la zona la zona, acestea fiind mai mici in zonele rurale si mai ridicate in zonele urbane. Totusi, daca te decizi sa te muti in Anglia, chiar si pentru o perioada limitata, este bine sa stii la ce sa te astepti.

Chiria in Anglia

De obicei, cea mai mare arte a veniturilor este consumata pe chirie. Pretul chiriei unei garsoniere (studio) in Londra incepe de la 500 de lire si pana la 1400; un apartament cu o camera poate fi intre 400 de lire, la periferie, si pana la 800 de lire in zone centrale. Unii opteaza pentru inchirierea unei camere, care poate avea pretul de 200 – 1000 de lire, in functie de zona aleasa.

Ce trebuie sa stii este ca in sudul Angliei pretul chiriilor sunt mai ridicate decat in nord.

Utilitati si taxe in Anglia

In acest caz zona este irelevanta. Utilitatile sunt relativ ieftine, o familie formata din doi adulti si un copil cheltuie in medie 150 de lire. La acestea se pot adauga internetul (care este de aproximativ 12 lire pe luna) si taxa TV (145 lire pe an). Chiriasii mai trebuie sa plateasca un impozit local numit Council Tax, care depinde de valoarea estimata a casei si poate fi intre 900 si 1200 lire pe an.

Mancare si cumparaturi in Anglia

In Anglia se poate comanda online mancare romaneasca, pentru doritori. Supermarketurile au preturi cu aproximativ 30 % mai mult decat in Romania. Magazinele de cartier si traditionale ofera produse proaspete, insa la un pret usor mai ridicat.


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *